• tenniselleboog banner

Tenniselleboog en andere elleboogklachten

Wat kunnen wij betekenen?

Waarom zou u nog langer rondlopen met een pijnlijke elleboog? Een bezoek aan onze praktijk kan al snel zorgen dat uw klachten afnemen of zelfs helemaal verdwijnen. Zo kunt u weer pijn- en probleemloos functioneren in uw dagelijks leven en tijdens het sporten.

Onze fysiotherapeuten beschikken over uitgebreide expertise op het gebied van elleboogklachten. Zowel wat betreft onderzoek als revalidatie. Met behulp van lichamelijk onderzoek en spierfunctiemeting kunnen we de diagnose vaststellen, om vervolgens samen met u het beleid te bepalen. Dit kan bestaan uit massage, manueel therapie en specifieke oefentherapie.

Wat is een tenniselleboog?

Een tenniselleboog is een ontsteking van de onderarmpezen, aan de buitenkant van uw elleboog. Deze pezen kunnen door meerdere oorzaken geïrriteerd raken. In veel gevallen is een tenniselleboog het gevolg van een herhalende beweging en overbelasting. Denk bijvoorbeeld aan klussen, tuinieren of computerwerk. Bij deze aandoening kunnen vrijwel alle activiteiten met de pols of elleboog pijn veroorzaken. Dit kan u in het dagelijkse leven behoorlijk belemmeren.

Behandeling

In het algemeen zijn de klachten goed te behandelen door middel van fysiotherapie. Uw fysiotherapeut maakt meestal gebruik van een combinatie van mobiliserende technieken en oefentherapie. Daarnaast krijgt u advies wat betreft uw dagelijkse activiteiten. Bijvoorbeeld hoe u ergonomisch beter kunt werken.

Wat is een golferselleboog?

Bij de golferselleboog is er eveneens sprake van ontstoken onderarmpezen, maar dan aan de binnenkant van uw elleboog. Waar een tenniselleboog veelal niet wordt veroorzaakt door tennissen, is een golferselleboog meestal niet het gevolg van golfen. Ook bij deze aandoening is de oorzaak meestal het herhalend (zwaar) belasten van de onderarmspieren. Bijvoorbeeld door tijdens het computeren vaak de muis te gebruiken.

Behandeling

De behandeling is vergelijkbaar met die van de tenniselleboog.