• pijnlijke knie of kniegewricht

De knie: een kwetsbaar gewricht

Blokkeert uw knie? Doet hij pijn of is hij net geopereerd. Of voelt u bijvoorbeeld alleen uw knieholte? Het kniegewricht is als gewricht tussen de bodem en uw romp aan heel veel krachten onderworpen. Soms bestaat er een duidelijk ongeval moment en is er letsel van het kniegewricht zelf. Ook kan de knie pijn doen als reactie op problemen in andere delen van het been of in het bekken of de onderrug.

De gespecialiseerde fysiotherapeut van Paul Klaver zal met u de klachtenanalyse maken en een onderzoek verrichten. Niet alleen de knie wordt beoordeeld. Uw hele lichaam wordt in de beoordeling betrokken om eventueel verbindingen tussen de knieklacht en eventuele andere delen van het lichaam vast te stellen of uit te sluiten. Deze manier van onderzoek noemen wij ketenonderzoek.

Als één schakel in de fietsketting niet werkt, dan rijdt de fiets niet lekker en geeft het op den duur ook tandwiel problemen. Zo wordt een klein probleem een groot probleem. Uw lichaam werkt net zo, ze kan lang problemen compenseren en dan gaat het opeens echt mis. Zonder een goede analyse van het probleem is een duurzaam resultaat van de therapie minder waarschijnlijk.

Therapie

Na het bespreken van de behandeldoelen en een directe therapeutische interventie wordt meestal uw medewerking gevraagd voor enkele gerichte oefeningen. Zo bereiken we samen het beoogde doel: een klachtenvrij bewegingsapparaat.