• ortho manuele fysiotherapie

Manuele Therapie: veel meer dan 'kraken'

De Orthopedisch Manueel Therapeut is gespecialiseerd in klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Vooral bij klachten, die niet zomaar overgaan en waar de reguliere behandeling niet (voldoende) aanslaat kan een Orthopedisch Manueel Therapeut u goed helpen. 

Blokkades

Bewegingsbeperkingen (a.g.v. zeer uiteenlopende oorzaken) in de wervelkolom kunnen er voor zorgen dat gewrichten niet meer bewegen; hierdoor gaan ook de spieren vastzitten en zelfs de zenuwen en huid gaan op termijn vastzitten. Deze vicieuze cirkel geeft steeds meer kans op (pijn)klachten. De Orthopedisch Manueel Therapeut heeft een uitgebreide opleiding genoten om deze blokkades op een veilige en zorgvuldige manier op te heffen (ook wel 'kraken' genoemd).

Ketenproblemen

Ook kan het voorkomen dat er een probleem aanwezig is in een deel van het lichaam (waar niet perse klachten aanwezig hoeven te zijn) en ergens anders pijnklachten kan veroorzaken. Dit kan vooral voor 'onverklaarbare' klachten of voor mensen met sportspecifieke klachten een ideale manier van diagnosticeren zijn om het probleem te kunnen verklaren (en dus vaak oplossen).

Multidiscipline

De Orthopedisch Manueel Therapeut is gewend om samen te werken met andere hulpverleners (disciplines als bijvoorbeeld artsen en psychologen). Hij weet waar zijn eigen kwaliteiten liggen en waar die van een andere discipline beginnen. Deze samenwerking van hulpverlening 'om de patiënt heen' zorgt voor een optimale behandeling.

Maatwerk in diagnostiek en behandeling

Aangezien elk mens anders is, is ook elke klacht anders; dankzij een zeer uitgebreide kennis van het menselijk lichaam en prima diagnostische vaardigheden kan voor uw individuele probleem ook een persoonlijke oplossing gevonden worden.  

Dit is slechts een beknopte beschrijving van de kwaliteiten van de Orthopedisch Manueel Therapeut om u optimaal te kunnen diagnosticeren en behandelen. U bent altijd welkom om contact op te nemen voor een afspraak m.b.t. uw persoonlijke gezondheidsprobleem en/of hulpvraag.