Fysiotherapie Ouderen

Problemen met bewegen?

Ouder worden kan veel gebreken met zich meebrengen. Tijdens het proces van ouder worden kunnen er veel vervelende klachten naar voren komen die het leven vermoeilijken. Beweging kan beperkt worden door pijnlijke spieren of gewrichten of door verschillende aandoeningen als osteoporose, hart­ en vaat­ ziekten of een beroerte. 

Voor al deze aandoeningen is het van groot belang om de juiste behandeling te krijgen van een goede fysiotherapeut. Bij ouderen­ fysiotherapie Naarden/Bussum zijn er gespecialiseerde fysiotherapeuten aanwezig die u daarbij goed kunnen helpen.

Fysiotherapie speciaal voor ouderen

De ouderenfysiotherapeut is deskundig op het gebied van het bewegend functioneren van ouderen en gespecialiseerd in revalidatie na een operatie of beperkingen in het houdings- en bewegingsapparaat. Een consult is aan te raden bij;

  • Bewegingsbeperkingen en/of pijnklachten aan het houdings en bewegingsapparaat
  • Revalidatie na een beroerte, hartfalen of operatie
  • Angst en/of onzeker gevoel bij bewegen of angst om te vallen
  • Vermoeidheidsklachten en verminderd uithoudingsvermogen 
  • Een chronische aandoening

Lees meer over Fysiotherapie voor ouderen in Naarden-Bussum en Almere op de speciale ouderen website.

 

Fysiotherapie Kort en Krachtig

Onlangs zijn wij een nieuw concept gestart, waarbij de fysiotherapeut wordt ingezet door huisarts of thuiszorgorganisatie, om duidelijke afgebakende problemen uit het dagelijkse leven van ouderen aan te pakken. Vervolgens wordt in drie behandelingen het probleem geanalyseerd, beoordeeld en daadwerkelijk aangepakt. Lees verder over fysiotherapie voor ouderen gericht op bijv traplopen en rollator.